Comodo

Comodo Antivirus är ett antivirusprogram som finns som både som gratisversion och kommersiell version. I Comodo Antivirus gratisversion får du ett av marknadens bästa antivirusskydd enligt ett test av den oberoende mjukvarutestsajten Matousec som visar att Comodo Antivirus skyddar dig mot 100% av alla hot, jämfört med t.ex. Norton Antivirus som bara klarar av att skydda dig mot 40%.

I denna gratisversion så får du skydd mot all så kallad Malware (sabotageprogram) som innebär att du är säker från att få ett oönskat skadligt program installerat på din dator. Exempel på Malware kan vara trojaner som stjäl information från din dator utan att du vet om det. Du är också skyddad mot så kallad adware (eller annonsprogram) som gör att datorn segas ner av program som är proppade med infekterad reklam. I Comodo Antivirus har du också grundläggande skydd mot keyloggers, ett program som läser av varenda tangent som du trycker på vilket kan resultera i stöld av lösenord, kreditkortsinformation och annan känslig data.

Comodo Antivirus innehåller också ett helomfattande skydd mot de mest essentiella hoten som du som datoranvändare möter när du är uppkopplad antingen mot Internet eller ett nätverk. Du får skydd mot att virus infekterar din dator genom att du öppnar ett mail vilket är väldigt viktigt då detta är en slags genväg för virus in i din dator. Comodo Antivirus skyddar dig också när du handlar på nätet genom att hela tiden bevaka de sidor som du är inne på och programmet varnar då det är en osäker plats att uppge dina kreditkortsuppgifter på. När du surfar runt på Internet så blir du också bevakad av Comodo Antivirus som ser till att det inte finns länkar till skadliga webbsidor någonstans. Den kontrollerar också sökresultatet i sökmotorer som t.ex. Google så att du inte går in på en webbsida med skadlig kod eller programvara.

När du har det gratis antivirusprogrammet Comodo Antivirus så är du också skyddad mot att du när du laddar ner en fil från Internet blir attackerad. Till och med ett vanligt Word-dokument kan ha ett virus, även om man kan tro att det inte är tekniskt möjligt. Det kan vara skönt att veta att man är skyddad när man laddar ner filer då det ett sådant fall som det hänger med ett virus kan innebära att din dator blir infekterad, men inte om du har Comodo Antivirus installerat.

Till sist så kontrollerar Comodo Antivirus ständigt alla hårddiskar kopplade till datorn, både interna och externa. På så sätt är du säker hela tiden.

Om du väljer att köpa den kommersiella versionen av Comodo Antivirus som heter Comodo Internet Security Plus 2011 så får du även skydd med hjälp av en brandvägg som skyddar dig mot bland annat hackers. Om du är laptopanvändare får du också skydd när du sitter uppkopplad mot ett WiFi-nätverk, något som kan vara bra då du sitter uppkopplad mot ett publikt wifi-nätverk. Comodo Antivirus är alltså ett gratis antivirusprogram som du kan ha använding av i ditt dagliga bruk av din dator. Den skyddar dig mot det mest grundläggande och du kan känna dig trygg – vad du är gör på Internet.