Avira AntiVir

Avira Antivir Personal Edition är ett helt gratis antivirusprogram som ger dig grundläggande skydd för din hemmadator. Företaget bakom programmet är tyska Avira.

Du får i detta kostnadsfria antivirusprogrammet det mest grundläggande skyddet som t.ex. antiphising, anti-spyware, viruselimination genom scanning och skydd mot dolda rootkits.
Anti-Phising ger din dator och dig skydd mot att någon kopierar dina kreditkortsuppgifter när du till exempel skriver in uppgifterna när du köper något i en webbutik och vill betala direkt med bankkort. I detta har du också skydd mot att någon tar andra känsliga uppgifter när du uppger dessa på olika webbsidor. Oavsett om du är inne på en sida som har såkallad SSL-kryptering eller inte så löper du en risk att någon ser allt du skriver. Med Avira Antivir Personal Edition så slipper du oroa dig och kan surfa helt tryggt.

Anti-Spyware är ett skydd som liknar Anti-phising. Du får fullt skydd mot t.ex. trojanska hästar och andra virus och maskar som läser känslig information. På svenska brukar man kalla det spionprogram vilket är mycket som vad det låter, någon som spionerar på vad du gör. Dolda rootkits kan vara farligt då dessa agerar inne i din dators system och låtsas vara datorns administratör. Detta gör att vissa virusprogram tror att det är du som gör olika modifikationer i
datorns inställningar, vilket är ett sätt för virus att ”gå runt” antivirusprogram. Men med anti-rootkit så slipper du oroa dig för att detta sker då tekniken mot rootkits finns inbyggt i detta gratis antivirusprogram.

Om du köper den kommersiella (betalda) versionen av detta program som heter Avira Antivir Premium så får du fler möjligheter att skydda dig och din dator. Bland annat så ingår en slags webbläsarscanner (s.k. WebGuard) som aktivt kontrollerar sidan du besöker samt länkarna på sidan för att se så att det inte finns skadliga filer eller skadlig kod som kan utgöra ett hot mot din dator.

RescueSystem är en annan feature som ingår i den kommersiella versionen. Denna feature gör att du kan skapa en CD som kan rädda din dator om den någon gång skulle krasha av virusattacker. Då kan du starta om din dator med denna CD och återställa ditt system till hur det var vid ett tidigare tillfälle.

Du får också ett omfattande emailskydd som innebär att du inte behöver vara rädd att öppna ett mail. Skulle du öppna ett virusinfekterat mail så upptäcker Avira Antivir Premium detta och skyddar dig mot angreppet.

Avira Antivir Personal Edition

Ladda hem det här!