AVG Antivirus

AVG Antivirus Free Edition är ett gratis antivirusprogram som har laddats ner inte mindre än 340 miljoner gånger. AVG Antivirus är ett varumärke som marknadsförs av det tjeckiska AVG Technologies som tidigare hette Grisoft.
Programmet skyddar dig till en början mot att du får virusinfektioner via att surfa på Internet, något som kan ske om du besöker en infekterad hemsida. Hemsidan behöver inte se skum ut för att innehålla infektioner utan det kan vara i princip vilken sida som helst. Du kan också få virus via att öppna ett mail. Hur konstigt det än låter så är det sant, men detta behöver du självklart inte oroa dig för om du har laddat ner det kostnadsfria AVG Antivirus Free Edition. Du har med AVG Antivirus Free Edition också skydd mot så kallade rootkits, en typ av virus som går in i din dators system och lurar datorn att vara administratören på datorn vilket leder till att viruset kan göra precis vad den vill med din dator. Allt från att stjäla all information (bilder,
dokument, lösenord etc) till att förstöra din dators mjukvara totalt.

Något som är unikt med just AVG Antivirus Free Edition är att du har skydd när du använder sociala medier. Något som AVG kallar för ‘AVG Social Networking Protection’. Detta är ett skydd som på t.ex. sociala medier som Twitter och Facebook  kontrollerar länkar och rapporterar skadliga länkar som dagligen sprids på sociala medier. Den varnar också dig och dina vänner från att öppna länken.

AVG Antivirus Free Edition kontrollerar även varje sökning som du gör i sökmotorer. Innan du ens har hunnit trycka på ett sökresultat så har den betygsatt sidans säkerhetsranking då att du vet om du är på väg att gå in på en osäker eller säker sida. Den scannar också länkar på sidor du är inne på, precis som ‘AVG Social Networking Protection’ så att du inte trycker på en länk till en sida med skadligt innehåll.

I den kostnadsfria versionen av detta antivirusprogrammet kan du också testa en egenskap som bara den betalda versionen av programmet har, nämligen ett test av din(a) hårddisk(ar) som innebär att AVG Antivirus Free Edition går söker efter fel (t.ex. trasiga genvägar) och gör en diskfragmentering. Denna egenskap är inte ett skydd mot virusinfektioner på något sätt men kan
vara ett bra sätt att snabba upp din hårddisks indexering.

AVG Antivirus Free Edition

Ladda hem det här!